BROOD BAKKEN

Hoewel het zonnetje nog regelmatig schijnt en de temperatuur 16-17 graden is, zijn de dagen toch killer aan het worden.En vooral in de nachten daalt het kwik tot 5-6 graden.

Mooie tijd om eens even de broodmachine uit de kast te halen om een lekker warm broodje te bakken.
In Nederland zou je keus hebben in diverse soorten meel, maar hier in de plaatselijke supermarkt is alleen wit meel te verkrijgen. Dan de gist (levadura) erbij , water en boter en het is zo gepiept zou je denken. Omdat de machine super automatisch is kan je hem instellen op snel-supersnel-met of zonder korst-600 of 900 gram e.d. Ik dacht, ik stel hem in op snel-600 gram en met lekker bruin korstje.  Dekseltje erop — start— en 1 1/2 uurtje wachten op dit heerlijke broodje. In gedachte had ik er al boter opgesmeerd en belegd met suiker. Mmmmm…..

De machine gaat eerst mixen –dan kneden–en dan bakken– niet denkende dat deze machine natuurlijk bij het bakken een giga hoeveelheid stroom nodig heeft, en dat was dus ook zo. Kets… de stop doorgeslagen, omdat ook de infra-rood kachels in de kamer heerlijk aan stonden…  Wat gebeurd er nu? Het heel zorgvuldig ingestelde brood- programma in de war.. net nu het brood gerezen was en aan het bakken was geslagen. Robert zei: dan zet je toch alleen de timer nog aan op de hoeveelheid tijd dat het brood nog nodig had om te rijzen? Goed idee..maar de machine zei nee, zo werk ik niet, dus deed niets meer.

Ik heb met moeite het deeg uit de machine kunnen peuteren en heb het in een braadpan, heel laag op het gas, 2 uurtjes verder laten garen…

Zo zag het er uit..de smaak was goed en we belegden het met gorgonzola kaas en gedroogde tomaatjes.

Anders… maar ook HEERLIJK…

kerst-11-0321

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.